Firmamız bünyesinde Argon kaynağı ve Gazaltı kaynağı bulunmaktadır

Firmamız kaynaklı imalat alanında yaklaşık 4 yıldır profesyonel olarak hizmet vermektedir. Des sanayi sitesi içerisinde 400 mt2  kapalı alanda profesyonel çalışma ekibimiz ile birlikte işlerimizi sürdürmekteyiz. 

Kayaklı imalat olarak  panolar, tanklar, dekoratif ürünler, asansör parçaları, dış ve iç cephe v.s. bir çok sektörde imalat açısından destek veriyoruz.

Kaynak; endüstriyel malzemelerin üretimi için yaygın olarak kullanılan imalat yöntemidir. Kaynaklı birleştirme yöntemi ile basınçlı kaptan endüstriyel tesise, vinçten makineye kadar geniş bir yelpazede ürünler imal edilmektedir. Kaynak, imalatın maliyeti ve nihai ürün kalitesi üzerinde son derece önemli etkiye sahiptir.

Kaynaklı imalatlar için, kontroller tasarım aşamasından başlanarak;
– Malzeme seçimi
– Sarf malzemesi seçimi
– Kaynak koordinasyon personelinin eğitimi
– Çalışan kaynakçıların sertifikalandırılması
– Kaynak yöntemlerinin belirlenmesi
– Kaynaklı imalat yapılması
– Tahribatlı ve/veya tahribatsız test yöntemleri kullanılarak kalitesinin kontrol edilmesi ile sonuçlandırılır.

Argon kaynak yöntemi, devamlı mükemmelleştirilen MIG/MAG prosesi ve ondan geliştirilen yöntemlerle artan bir rekabetle karşı karşıya kaldı. Bu kaynak yöntemleri verimliliği kaliteden ödün vermeden büyük ölçüde arttırmaktadırlar. Nispeten daha yavaş kaynak hızına ve daha az erime gücüne rağmen Argon prosesi bir çok uygulama için kuşkusuz mümkün olan en yüksek sonuç kalitesini garanti etmeye devam etmektedir. Son ama çok önemli olarak güç kaynağı sektöründeki son gelişmeler Argon kaynağına sürdürülebilir gelecek fırsatları sağlamaktadır.

Argon kaynağı için en çok kullanılan koruyucu gaz argondur. Ateşleme özelliklerini ve arkın kararlılığını optimize eder ve helyumdan daha iyi bir temizleme alanı elde edilmesine yardımcı olur. Argona kıyasla dokuz kat daha yüksek olan ısı iletkenliği sayesinde özellikle geniş ve derin bir kayak girimi sağlar. Ayrıca alüminyum ile bağlantılı olarak gözenek oluşumu daha az belirgindir. Ayrıca östenit çelikler için kısmen hidrojen de kullanılır, oran çoğu kez %2-5 arasındadır, geri kalan ise argondur. Hidrojenin ısı iletkenliği bile argondan on bir kat daha büyüktür, bu da çok derin bir kaynak girimine ve oldukça etkin gaz giderme ile sonuçlanır.

 

     Gazaltı kaynağı, kaynak için gerekli ısının, tükenen bir elektrod ile iş parçası arasında oluşan ark sayesinde ortaya çıktığı bir ark kaynak yöntemidir. Kaynak bölgesine sürekli şekilde beslenen (sürülen), masif haldeki tel elektrod ergiyerek tükendikçe kaynak metalini oluşturur. Elektrod, kaynak banyosu, ark ve iş parçasının kaynağa yakın bölgeleri, atmosferin zararlı etkilerinden kaynak torcundan gelen gaz veya karışım gazlar tarafından korunur. Gaz, kaynak bölgesini tam olarak koruyabilmelidir, aksi taktirde çok küçük bir hava girişi dahi kaynak metalinde hataya neden olur. 

Firmamız bünyesinde yaptığımız bazı imalatlar ;